Φιάσκο η εκλογή αρχηγού στην «Κεντροαριστερά» - Ολοταχώς προς αναβολή!

Σε πλήρη σύμπνοια με τις υπόνοιες που έχουμε αφήσει, ότι δηλαδή το κυοφορούμενο μόρφωμα του «νέου φορέα της Κεντροαριστεράς μπορεί να οδηγηθεί στην έκτρωση πριν καν γεννηθεί, έρχεται δημοσίευμα της «Καθημερινής», όπου σε σχέση με το «μπάχαλο» των τελευταίων ημερών γύρω από το ύφος και το περιεχόμενο των εκλογών για την ανάδειξη αρχικαρεκλάρχη για το μόρφωμα αυτό διαβάζουμε, συν τοις άλλοις, τα εξής:

«Κίνδυνος ακόμη και αναβολής των εκλογών της ηγεσίας του νέου φορέα διαφαίνεται από χθες, καθώς η Vodafone διεμήνυσε προφορικά στην επιτροπή Αλιβιζάτου ότι ο χρόνος μέχρι την 5η Νοεμβρίου που έχει οριστεί ο πρώτος γύρος ίσως δεν αποδειχθεί αρκετός για να είναι έτοιμη η εταιρεία. Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, η Vodafone δεν φέρεται διατεθειμένη να αναλάβει την ευθύνη της εξ αποστάσεως ψήφου. Όχι τόσο για τεχνικούς λόγους, αλλά γιατί τα στελέχη της έχουν αντιληφθεί ότι το εν λόγω ζήτημα έχει μετεξελιχθεί σε πολιτική διελκυστίνδα μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας και ως εκ τούτου δεν επιθυμούν να εμπλακούν σε μια τέτοια διαμάχη. Όλα τούτα, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη λάβει τον χαρακτήρα μιας επίσημης απάντησης της εταιρείας. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε κοινοποιήθηκε στα μέλη της επιτροπής Αλιβιζάτου ότι η σημερινή συνεδρίασή της αναβάλλεται, με τον γνωστό συνταγματολόγο να διερευνά και άλλες λύσεις πέραν της Vodafone. […]
Η εξέλιξη αυτή εντείνει την σύγχυση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες. Πόσο μάλλον όταν οι Στ. Θεοδωράκης, Γ. Ραγκούσης και Γ. Μανιάτης επιμένουν να αναδεικνύουν ως συμφωνημένο όρο στις αρχικές συζητήσεις τους με τον Ν. Αλιβιζάτο την εξ αποστάσεως ψήφο και επαναφέρουν στο τραπέζι την πρόταση η ψηφοφορία να γίνει μέσω του συστήματος «Ζευς» του Πολυτεχνείου. Ενδεχόμενο που υποστηρίζεται και από στελέχη της επιτροπής Αλιβιζάτου, τα οποία και χθες τόνιζαν ότι θα μπορούσαν κάλλιστα 1-2 ιδιωτικές εταιρείες να αναλάβουν την online διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων και το ΕΜΠ να έχει την ευθύνη της εξ αποστάσεως ψήφου. Από την πλευρά τους, ωστόσο, συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά διετύπωναν χθες την άποψη ότι «η εξ αποστάσεως ψήφος έχει ήδη ματαιωθεί οριστικά από τις εταιρείες που θα την αναλάμβαναν» και υποστήριζαν είναι μια «μάχη επικοινωνιακών εντυπώσεων». Θεωρούσαν δε μακράν πιο σημαντικό θέμα τον κίνδυνο της αναβολής των εκλογών, γεγονός που χαρακτήριζαν εντελώς αναιτιολόγητο, με το επιχείρημα ότι η Vodafone στην περίπτωση της ΝΔ είχε κατορθώσει σε μικρότερο χρόνο των 50 ημερών να είναι έτοιμη, δημιουργώντας εξ υπαρχής τότε ένα λογισμικό που έχει πια έτοιμο. Άφηναν έτσι να εννοηθεί ότι είναι εξωπραγματική και η τιμή που φημολογείται ότι θα ζητήσει η εταιρεία (800.000 ευρώ) και τόνιζαν η επιτροπή Αλιβιζάτου μπορεί κάλλιστα να επιτύχει μια πολύ καλύτερη τιμή, δεδομένου ότι η εταιρεία απλώς θα επαναλάβει μια διαδικασία που έχει ξαναδιοργανώσει».
Μην αποκλείετε, λοιπόν, ένα «κάζο» ανάλογο (ή και πολύ χειρότερα) απ’ αυτό της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές του 2015. Ακόμη και να μην φτάσουμε καν σε ψηφοφορία, το εγχείρημα-μπαλόνι να σκάσει πριν καν φουσκώσει και ο κάθε επίδοξος αρχηγίσκος να επιστρέψει στην μιζέρια του δικού του φορέα, αφού προηγουμένως έχει «ξεκατινιαστεί» στο έπακρο με τους υπόλοιπους (παρολίγον) συνυποψηφίους του.
Μαζί τους, βεβαίως, εκτίθενται κι εκείνοι που φρόντισαν να βιαστούν να φουσκώσουν τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του (ανύπαρκτου) νέου φορέα. Και, ως γνωστόν, όποιος βιάζεται σκοντάφτει…

Advertisements