«Σηκωθείτε Φύγετε»


«Η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά των ξεπουλημάτων και των μνημονίων, που δεσμεύουν την χώρα μας για πολλές δεκαετίες, συνεχίζει να κοροϊδεύει τον λαό με ψέματα., τέλος προγραμμάτων, αγορές και άλλα τεχνάσματα. Δεν σας πιστεύουμε κύριοι. Κοροϊδέψατε πολλάκις τους Έλληνες.
Σηκωθείτε Φύγετε.
Δεν περνούν στις πλάτες μας τα ανθελληνικά μέτρα σας. Είμαστε αποφασισμένοι. Θα μπούμε εμπόδιο στα αισχρά σχέδια σας. Θα λογοδοτήσετε στον Ελληνικό λαό για την δικτατορική σας απόφαση να μετατρέψετε την εντολή του ΟΧΙ σε ναι της δουλοπρέπειας και της υποταγής. Θα δώσετε λόγο για το ξεπούλημα της πατρίδας και την φτωχοποίηση των υπερήφανων Ελλήνων.
Φύγετε.
Κανείς δεν σας ανέχεται. Δεν έχετε την δεδηλωμένη.
Η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση είναι εδώ δυνατή και ενωμένη έτοιμη για νέους αγώνες. Έτοιμη να δώσει απάντηση για λογαριασμό κάθε Έλληνα και Ελληνίδας που απαιτεί επιστροφή τώρα όσων κλέψατε. Σπίτια, χρήματα, αξιοπρέπεια, μισθούς. δουλειά και συντάξεις.
Σηκωθείτε Φύγετε.»
Ο εκπρόσωπος τύπου Γέροντας Ιλαρίων

 


Το νομοθετικό Πλαίσιο του Μαθήματος των Θρησκευτικών


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΑίκη ελληνικη πατριωτικη ενωση (Λ.Ε.Π.ΕΝ)

Το  πλαίσιο του Συντάγματος
 Το άρθρο 16 παρ. 2, το οποίο προβλέπει την καλλιέργεια θρησκευτικής συνείδησης, σε συνδυασμό με το άρθρο 3 παρ. 1, αφορά κυρίως τη γνωριμία και σπουδή της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Επειδή, όμως, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 1, «Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης  είναι απαραβίαστη» και «Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη…», η θρησκευτική αγωγή υπόκειται σε απαλλαγές και εξαιρέσεις, όταν ορισμένοι μαθητές ή οι κηδεμόνες τους  το επιθυμούν. Εφαρμόζοντας την συνταγματική επιταγή, το περιεχόμενο της θρησκευτικής αγωγής στη δημόσια εκπαίδευση έχει ως προσανατολισμό τη γνώση γύρω από την πίστη, την παράδοση, τη ζωή και τον πολιτισμό της Ορθοδοξίας, αλλά και τη γνωριμία με τις άλλες χριστιανικές Εκκλησίες, Ομολογίες και Παραδόσεις, με το θρησκευτικό φαινόμενο γενικότερα καθώς και με τις μεγάλες Θρησκείες του κόσμου.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αλλόδοξοι ή αλλόθρησκοι μαθητές έχουν, ως γνωστόν, τη δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών. Οι αλλόδοξοι μαθητές, Ρωμαιοκαθολικοί και Προτεστάντες, έχουν μάλιστα τη δυνατότητα διδασκαλίας ιδιαίτερου ομολογιακού θρησκευτικού μαθήματος σύμφωνα με το άρθρο 14, παρ. 17 του Ν. 1566/85. Οι αλλόθρησκοι μαθητές στα δημόσια σχολεία της χώρας δεν διδάσκονται ιδιαίτερο μάθημα θρησκευτικών σύμφωνα με τη θρησκεία τους, παρεκτός των Ελλήνων μουσουλμανοπαίδων στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης. 

Ο Νόμος 1566/85
Ο Νόμος 1566/85 (στα άρθρα 1 παρ. 1, 6 παρ. 2 και 14 παρ.17) εξειδικεύει τα περί θρησκευτικής αγωγής του Συντάγματος σε σχέση με την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Στο θεωρητικό πλαίσιό του, θέτει ως κύριο σκοπό της εκπαίδευσης «τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου και καθολικού ανθρώπου σε σχέση», μεταξύ άλλων, και «με την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση». 
Στο άρθρο 1 παρ. 1,  ο σκοπός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξειδικεύεται έτσι, ώστε οι μαθητές «να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη». Ειδικότερα στο άρθρο 6 παρ. 2,  επισημαίνεται ότι στο λύκειο επιδιώκεται η ολοκλήρωση των σκοπών της εκπαίδευσης, ώστε οι μαθητές, «Να συνειδητοποιούν τη βαθύτερη σημασία του ορθόδοξου χριστιανικού ήθους και της σταθερής προσήλωσης στις πανανθρώπινες αξίες…».
Παρά τον κεντρικό αυτό ρόλο της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης στη δημόσια εκπαίδευση, η θρησκευτική αγωγή δεν συνδέεται καθόλου με το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας, αλλά αποτελεί σαφώς παιδαγωγική αρμοδιότητα και ευθύνη της Πολιτείας. Το μάθημα των θρησκευτικών δεν αντιμετωπίζεται, δηλαδή, ως ένα ειδικό μάθημα  αλλά ως ένα κανονικό μάθημα του σχολικού προγράμματος, ενταγμένο στην παρεχόμενη από την Πολιτεία εκπαίδευση. Ως εκ τούτου υπηρετεί τους γενικούς σκοπούς της παιδείας, όπως αυτοί ορίζονται από το Σύνταγμα  και τους Νόμους. Η θρησκευτική αγωγή των μαθητών συνιστά όρο της ηθικής και πνευματικής τους ανάπτυξης και έχει ύψιστη παιδαγωγική και κοινωνική σημασία. Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με το Νόμο 1566/85 (άρθρο 24) και 2525/97 (άρθρο 7), ο καταρτισμός των Προγραμμάτων Σπουδών και των Αναλυτικών Προγραμμάτων του μαθήματος αυτού, όπως και όλων των άλλων, είναι έργο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ως ανεξάρτητης δημόσιας υπηρεσίας η οποία υπάγεται κατευθείαν στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. 
Στα πλαίσια λοιπόν του νομοθετικού αυτού πλαισίου η Αθεϊστική Κυβέρνηση Σύριζα Αν.ελ. πάτησε και άλλαξε τα δρώμενα στο ρουν της Ελληνικής Ιστορίας. Άλλαξε τα είδη Υπάρχοντα από τις Εθνοσυνελεύσεις έως το νομοθετικό πλαίσιο του Καποδίστρια αλλάζοντας την Κατηχητική και Δογματική γνώση της Ορθοδόξου Πίστεως σε μια απλή γνωσιολογική αναφορά. 

Εμείς η Λ.Ε.Π.ΕΝ αντιστεκόμαστε στην απαξίωση του Ορθόδοξου Χριστιανικού πνεύματος που διακατέχει το 98% του Ελληνικού λαού. 
Αναρωτιόμαστε όσοι δηλώνουν άθεοι γιατί εφόσον είναι άθεοι με την Ορθοδοξία τα βάζουν, αλλά με το ελάχιστο του ποσοστού των μουσουλμάνων και άλλων θρησκειών είναι τόσο ανεκτικοί;
Μήπως τελικά το θέμα τους είναι ο Χριστός μας και ο ίδιος ο λαός μας;
Η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση απαιτεί την σωστή γνώση του μαθήματος των θρησκευτικών. 
Ας μας εξηγήσουν οι Κυβερνώντες γιατί στις μουσουλμανικές χώρες δεν παρέχεται η ελεύθερη θρησκευτική γνώση ; 
Γιατί η Ελληνορθόδοξη Ελλάδα πρέπει να είναι θύμα των ξένων συμφερόντων που μόνο τους μέλημα είναι η Χριστιανική Ευρώπη να μετατραπεί σε μουσουλμανική;

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.

Τομέας πολιτιστικών και θρησκευτικών θεμάτων + ΙΑΚΩΒΟΣ 

 

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017
Δελτίο τύπου


Γιατί με την Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση (Λ.Ε.Π.ΕΝ) αυτό το ΟΧΙ θα γραφτεί στην ιστορία. 


Και για να εξηγούμαστε αγαπητοί μου η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση δεν εμφανίσθηκε ξαφνικά. Απλά τώρα ωρίμασε η ώρα να ενωθεί, να μπει μπροστά και να οδηγήσει τις εξελίξεις. Εκεί που οι άλλοι ακόμα σχεδιάζουν. Εκεί που οι άλλοι προδίδουν. Όταν οι άλλοι συνθηκολογούν. Όταν κάποιοι παίζουν με τις δικές μας ζωές και των παιδιών μας. Η Λ.Ε.Π.ΕΝ γεννήθηκε αρχικά ως αντίδραση σε ένα σύστημα προδοτών που έσυρε Ελλάδα και Έλληνες στην φτώχεια και την υποδούλωση. Δύο χρόνια μετά ήρθε η ώρα να ενώσει πατριώτες και να γίνει από αντίδραση ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Η ανατροπή δεν έρχεται με τις συνηθισμένες άναυδες ανόητες κραυγές. Η ανατροπή θα έρθει παίρνοντας τον λαό μαζί της, ώστε να κάνει πράξη την βούληση του. Η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση είναι αυτόνομο κίνημα. Πορεύεται με τα δικά της στελέχη μέσα από την κοινωνία, την πολιτεία, τη γνήσια εκκλησία. Με ψευτοπατριώτες του καναπέ και ναζιστές που ονειρεύονται εγκληματικές ενέργειες δεν έχει σχέση ούτε θα αποκτήσει. Η Λ.Ε.Π.ΕΝ αγωνίζεται με τον λαό για τον λαό. Διεκδικεί την ψήφο, διεκδικεί την εξουσία ώστε ο ίδιος ο Έλληνας να αποκτήσει ξανά την εξουσία για την χώρα του. Κάναμε το κάλεσμα μας στο συνέδριο που πρόσφατα έγινε. Τέλος οι συζητήσεις. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση είναι εδώ δυνατή και έτοιμη να οδηγήσει την πατρίδα στην σωτηρία της. Όποιος φορέας θελήσει ακολουθεί. Η Ελλάδα δεν χαρίζεται. Η Ελλάδα θέλει την δύναμη της πίσω. Οι Έλληνες θέλουν επιτέλους να γίνει σεβαστή η απόφαση του. «Ελεύθερη Ελλάδα».. Στον δρόμο για την ανατροπή θα βρεθούμε μαζί με δυνάμεις που έχουν την πατρίδα πάνω από καρέκλες και προσωπικές φιλοδοξίες. Που έχουν σαν χρώμα την Γαλανόλευκη και ότι πρεσβεύει αυτή. Κάποιοι επιμένουν σε χρώματα και πτέρυγες. Εμείς επιμένουμε σε σωτηρία. Στις επόμενες εκλογές θα τα χάσουν στο μέτρημα των ψήφων. Εκεί θα δουν πως για μια ακόμη φορά ο λαός δεν αστειεύεται. Στο πραγματικό μέτρημα θα το βάλουν στα πόδια. Είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι. Πόρτα πόρτα, σπίτι σπίτι, καφενείο καφενείο, εκκλησία εκκλησία, εκεί έρχεται η μεγάλη ανατροπή. Μερικοί βιάστηκαν. Εμείς και ο Ελληνικός λαός όμως δεν κάνουμε πλάκα. Εμείς και οι Έλληνες θα δώσουμε την απάντηση με όποιους έπαιξαν με την πατρίδα και εμάς μαζί. 


Είναι η ώρα για ένα δεύτερο μεγάλο ΟΧΙ που θα επικρατήσει. Γιατί με την Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση αυτό το ΟΧΙ θα γραφτεί στην ιστορία. 


Ο Γραμματέας της Λ.Ε.Π.ΕΝ Γέροντας Ιλαρίων.


Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017
Δελτίο τύπου\


Αηδία προκαλεί στους Έλληνες η τοποθέτηση της κ Θάνου στο Μαξίμου.

Πόση ντροπή ακόμα να νιώσει ο Έλληνας και η Ελληνίδα για τις εξευτελιστικές επιλογές μιας προδοτικής του ΟΧΙ κυβέρνησης; Μία απλή γυναίκα που συνταξιοδοτείται με 400 και 500 Ε, αν πιαστεί παράλληλα να εργάζεται κόβεται η σύνταξη της. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση που προσλαμβάνει την κ Θάνου, (λέει άνευ αποδοχών, όχι πως ο λαός το πιστεύει, για ελάτε να σας δείξω εγώ τι λέει ο κόσμος), χωρίς περικοπές στον μισθό της, μιας και κύρια πολιτική όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι να τα έχουν καλά με τους δικαστές, ώστε να μην βρεθούν στη στενή για τα ανομήματα τους εις βάρος του Ελληνικού λαού. Μία κυρία που σε εποχές εξαθλίωσης του λαού επιμένει να κυκλοφορεί με επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ. Περίτρανα αποδεικνύεται πως αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη όλων των τελευταίων εποχών. Ο κ Τσίπρας εγχειρίζεται σε ιδιωτική κλινική. Τα παιδιά του πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο, αλλά κατά τα άλλα είναι μία αριστερή κυβέρνηση, μία κυβέρνηση που πρόδωσε το τρανταχτό ΟΧΙ του λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα και επιμένει να προκαλεί αηδία σε κάθε της απόφαση και εκδήλωση. Αυτοί που συμβουλεύουν τον κ Πρωθυπουργό μάλλον ζουν παράλληλα στην Βενεζουέλα. Προκαλείτε κύριοι με κάθε σας κίνηση. Προκαλείτε κύριοι το συναίσθημα του Ελληνικού λαού. Το μαύρο θα έρθει όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές. Και να θυμάστε, μπορεί τον Παπαντωνίου να τον αθωώσατε, μπορεί να εκβιάζετε παίρνοντας σπίτια φτωχών και οικονομίες, αλλά ο τροχός γυρίζει. Πάντα έρχεται η αλήθεια στο φως και κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του. Πήρατε την εξουσία με ψέματα, με απατεωνιά, θα την χάσετε όμως νόμιμα και εκλογικά. Τα ρούχα της μέσης Ελληνίδας σήμερα μετά οκτώ χρόνια φτώχειας, είναι από την λαϊκή αγορά με το κιλό, δεν δείχνετε συναίσθηση της εποχής, ούτε των πράξεων σας. Προσέξτε γιατί μας προκαλείτε.

Σηκωθείτε και φύγετε. Αρκετά μας δουλέψατε.
Ξύπνησαν οι Έλληνες και τίποτα δεν γυρίζει πίσω. Μετράτε μέρες, ίσως μήνες, αλλά ένα είναι βέβαιο θα σας καταγράψει η ιστορία με μελανά χρώματα.

Ο Γραμματέας Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης (Λ.Ε.Π.ΕΝ) Γέροντας  Ιλαρίων.

Advertisements