ΕΝΑ ΥΠΟΠΤΟ έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό που προέρχεται από εξωτική offshore έχει κινητοποιήσει τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

ΥΠΟΠΤΟ ΕΜΒΑΣΜΑ από… Εξωτική Offshore καίει τον Σημίτη! Εκατομμύρια Ευρώ στις Μπαχαμες… !!!

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «kontranews», μέσω της συγκεκριμένης offshore γίνεται το ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος που προέρχεται από μίζες.

Το γεγονός ότι ο καυτός λογαριασμός ανήκει σε πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος πρώην πρωθυπουργού, επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις μίζες που είχε αρπάξει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε σε χρεοκοπία τη χώρα.

Η διερεύνηση των σκανδάλων, στα οποία εμπλέκονται προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έγινε ποτέ, λόγω της παραγραφής των αδικημάτων που προβλέπει ο νόμος – πλυντήριο περί ευθύνης υπουργών

Τώρα η Δικαιοσύνη μπορεί να αξιοποιήσει τις διατάξεις για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που είναι αδίκημα διαρκές, προκειμένου να διερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία θα προκαλέσει πάταγο.

Καλά πληροφορημένη τραπεζική πηγή, επισημαίνει, ότι αν ανοίξει ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο το σκάνδαλο με συγκεκριμένες προμήθειες και έργα, για τις οποίες είχαν πέσει μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε, ότι το πρόσωπο στο οποίο ανήκει ο καυτός λογαριασμός που τροφοδοτήθηκε από την offshore ήταν γνωστός σε ολόκληρη την πιάτσα ως ταμίας πρώην πρωθυπουργού.

Αναγκαστικά οι αποκαλύψεις θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατάθεση υψηλόβαθμου στελέχους γαλλικού κολοσσού, του Μισέλ Ζοσεράν, που είχε δραστηριοποιηθεί με τις προμήθειες στην Ελλάδα, καίει στην κυριολεξία πρώην πρωθυπουργό, αλλά ουδέποτε αξιοποιήθηκε από τις αρμόδιες αρχές, λόγω του καθεστώτος ασυλίας που απολαμβάνει.

Ο Ζοσεράν είχε αποκαλύψει το όργιο με τις μίζες στα εξοπλιστικά, ενώ επικαλούμενος τον Έλληνα αντιπρόσωπο του γαλλικού κολοσσού, υποστήριξε ότι έχασαν μια μεγάλη σύμβαση, γιατί είχαν λαδώσει υπουργούς χωρίς επιρροή, ενώ οι ανταγωνιστές τους κέρδισαν τη σύμβαση γιατί λάδωσαν όπως είπε τον τότε πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών.

Το άνοιγμα του επίμαχου λογαριασμού αναμένεται να προκαλέσει καταιγιστικές εξελίξεις, πυροδοτώντας παράλληλα σκληρή πολιτική αντιπαράθεση. Η «kontranews» έχει στην κατοχή της τον επίμαχο λογαριασμό και καλεί τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα για τη διερεύνηση του γιγαντιαίου σκανδάλου.

Αύριο θα σας παρουσιάσουμε περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση αυτή, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για αποκαλύψεις σε σχέση με τον κορυφαίο αυτό πολιτικό.


«Για το C4I οι Αμερικάνοι χρημάτισαν ακόμα και τον Σημίτη!» Η μεγάλη δικαίωση του Ολυμπία για το C4i!

ολα τα πολιτικά απόβλητα γύρω απ’ τον εθνικό μειοδότη…..

ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΡΕΠΕΚΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ» ΤΟΥ C4i!

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Ποινική έρευνα ξεκίνησε η Εισαγγελία Διαφθοράς με αφορμή τους ισχυρισμούς πρώην κορυφαίου στελέχους γαλλικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων, ο οποίος άφησε υπόνοιες ότι για την σύμβαση που αφορούσε την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 «χρηματίστηκε ακόμη και ο τότε πρωθυπουργός».
Μετά από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία έχει ζητήσει να διερευνηθούν τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα του Τύπου (εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» κ.α.) οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν σχηματίσει δικογραφία με αντικείμενο όσα φέρεται να ισχυρίστηκε και μάλιστα εδώ και δέκα χρόνια, ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής εταιρείας Thales Engineering & Consulting, η οποία το 2003 είχε αναλάβει το έργο του εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών τύπου Standard του Πολεμικού Ναυτικού. Ο άλλοτε επικεφαλής της εταιρείας, σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων, φέρεται να υποστήριξε ενώπιον των αρχών της πατρίδας του, ότι η THALES ουσιαστικά έχασε στο διαγωνισμό για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (C4I) γιατί η αμερικανική εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε το έργο, δωροδόκησε σε… ανώτατο επίπεδο την τότε κυβέρνηση Σημίτη.
Μάλιστα το εν λόγω κορυφαίο στέλεχος της THALES, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, ισχυρίστηκε σε Γάλλους εισαγγελείς ότι ο Έλληνας πρόεδρος της Thales International Greece, κατά την επίμαχη περίοδο, του είχε αναφέρει ότι το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων το έχασαν γιατί «δωροδόκησαν χαμηλά». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρώην επικεφαλής της THALES υποστηρίζει ότι η ακριβής φράση του προέδρου του ελληνικού τμήματος της εταιρείας ήταν: «Χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό». Στην κατάθεση αυτή ο Γάλλος φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι η αμερικανική Saic -που τελικώς ανέλαβε το C4I- υποστηριζόταν από τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι.
Η επίμαχη κατάθεση φαίνεται να ήταν στη διάθεση της Δικαιοσύνης από το 2006, όταν και είχε αποσταλεί μαζί με άλλα έγγραφα σε αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχαν υποβάλει οι γαλλικές αρχές στην Ελλάδα, στο πλαίσιο έρευνας που έκαναν για πρακτικές διαφθοράς από την THALES. Ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν είχε αξιολογηθεί επαρκώς μέχρι πριν λίγο καιρό οπότε, με αφορμή δημοσιεύματα, η κ. Δημητρίου έδωσε εντολή να ερευνηθεί η βασιμότητα όσων διαλαμβάνονται στον φάκελο αυτό.
Ο άλλοτε επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας στην επίμαχη κατάθεση του, είχε αναφερθεί ευθέως και σε χρηματισμούς που έλαβαν χώρα και για τη σύμβαση σχετικά με τις φρεγάτες. Η σύμβαση τιμήματος περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ με κύριο ανάδοχο τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ και κύριο υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDERLAND B.V., υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2003 από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου μετά από έγκριση του ΚΥΣΕΑ. Ο Γάλλος φαίνεται να έχει υποστηρίξει ότι ο πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της THALES του είπε ότι για την σύμβαση για τις φρεγάτες «έπρεπε να δώσουμε μια προμήθεια 7%-10% για τον Έλληνα υπουργό Άμυνας».
Να σημειωθεί ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς είχαν διενεργήσει έφοδο σε χώρο του Έλληνα επικεφαλής της THALES Greece και είχαν κατασχέσει ηλεκτρονικά στοιχεία και έγγραφα.


Πηγή:  ΑΠΕ
Advertisements