Τελικά θα πάνε μαζί στο Καστελόριζο για το επόμενο μνημόνιο: Άνοιγμα Τσίπρα στο κλεφτοΠαΣοΚ για… προοδευτική διακυβέρνηση

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» έδωσε ο Τσίπρας και έκανε ξεδιάντροπο άνοιγμα στο κλεφτοΠαΣοΚ με τα μνημόνια, τις μίζες και τις ξεχασμένες βαλίτσες.

Φυσικά σε αυτούς που παρακολουθούν την επικαιρότητα και αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Σύριζα ένα νέο ΠαΣοΚ, με μόνη διαφορά ότι η μάσα έχει μεταφερθεί από τα εξοπλιστικά στο «προσφυγικό», δεν προκάλεσε καμία έκπληξη η προσέγγιση αυτή.

Δείτε την δήλωση Τσίπρα:

«θα χαιρόμασταν ειλικρινά εάν το ΠΑΣΟΚ έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα αριστερά, τον Σύριζα, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων»

Αντιλαμβάνεται, βεβαίως, κανείς εύκολα πως η πρόταση Τσίπρα έρχεται ως προοίμιο των εξελίξεων μέσα στην συγκυβέρνηση. Αντιληπτό επίσης ότι η πρόταση αυτή του Τσίπρα αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι το σύνθημα περί «κάθαρσης» είναι υποκριτικό, αφού ο Σύριζα θα «καθαρίσει» τα λαμόγια του ΠαΣοΚ.

 


Παρέμβαση από το τελειωμένο “Ποτάμι” για την κοινοβουλευτική εξόντωση της Χρυσής Αυγής

Παρέμβαση από το τελειωμένο “Ποτάμι” για την κοινοβουλευτική εξόντωση της Χρυσής Αυγής

Φαίνεται ότι ψυχορραγώντας πολιτικά το μόρφωμα του Ποταμιού προσπαθεί λίγο πριν το οριστικό του τέλος να αφήσει κι αυτό την συνεισφορά του στην κοινή σύμπραξη του «συνταγματικού τόξου» κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Έτσι, λοιπόν, όπως έγραψαν και τα «Νέα»: “Τέλος, νέα παρέμβαση για αλλαγή στον Κανονισμό της Βουλής έκανε χθες ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, αναφερόμενος ιδιαίτερα στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το σώμα μετά την ένταξη της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο. «έχει επικρατήσει η εσφαλμένη αντίληψη πως όσο μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια τοποθέτησης υπάρχουν, τόσο καλύτερα υπηρετείται η Δημοκρατία και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών που η Βουλή οφείλει να διασφαλίζει. Αυτό όμως είναι λάθος και δεν προάγει ποιότητα της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας πως η αναθεώρηση Βούτση δεν καλύπτει καν το θέμα της Χρυσής Αυγής και δεν δίνει τη δυνατότητα στον κοινοβουλευτισμό να προστατευθεί”.

Φαίνεται ότι στον (για πόσο καιρό ακόμη;) βουλευτή του Ποταμιού δεν αρκούν οι μέχρι στιγμής αντισυνταγματικές παραβάσεις κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με την άρνηση σ’ αυτήν του αναφαίρετου δικαιώματός της να εκλέξει Αντιπρόεδρο της Βουλής. Ούτε το γεγονός ότι οι Βουλευτές της τιμωρούνται με βαριές πειθαρχικές ποινές για «παραβάσεις» πολύ μικρότερης σημασίας απ’ αυτές που πράττουν, εντελώς ατιμώρητοι φυσικά, οι βουλευτικοί «αστέρες» του «συνταγματικού τόξου».

Γι ’αυτό και επιζητεί την ολοκληρωτική κοινοβουλευτική περιθωριοποίηση και εξόντωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, σαφές δείγμα του πώς αντιλαμβάνονται την δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών (και) οι κοσμοπολίτες φιλελεύθεροι. Ανεξάρτητα από το αν θα εισακουστούν ή όχι οι επιθυμίες του εν λόγω βουλευτή, αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο επόμενο Κοινοβούλιο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένη, ενώ το μόρφωμα του Ποταμιού ούτε καν θα τολμήσει να συμμετάσχει αυτόνομα στις εκλογές που θα έχουν προηγηθεί.

Αντί, λοιπόν, να «κλαίγεται» κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, προτιμότερο θα είναι για τον Δανέλλη να φροντίσει από τώρα τις επαφές του για το σε ποιο άλλο κόμμα θα κοιτάξει να σώσει την όποια πολιτική καριέρα του.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ  

 

Advertisements