Αποτέλεσμα εικόνας για πρωτογενη πλεονασματα

Αυτή η ιστορία με τα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5% και για πόσα χρόνια πρέπει να πιάνει η Χώρα αυτό το στόχο, για να αποπληρώσει χρεωλύσια και τόκους, είναι πραγματικά για γέλια.

Και αυτή η πρόταση, έγινε από τον κ. Σόιμπλε και άλλους «επιφανείς» οικονομολόγους, εκεί στις Βρυξέλλες και μάλιστα στο Eurogroup που μετέχουν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης!

Και δεν βρέθηκε ένας σοβαρός άνθρωπος, να σηκωθεί και να πει: Τι λέτε ρε παλικάρια; Σε ποια Χώρα αναφέρεστε; Αυτά τα πλεονάσματα και επί χρόνια,δεν τα έχουν πετύχει οικονομίες που τρέχουν με τρελούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και θα τα πετύχει μια Χώρα που το παραγόμενο προϊόν της μειώνεται και η ύφεση διογκώνεται ολοένα και περισσότερο στην πραγματική οικονομία;

Βάσει ποιας οικονομοτεχνικής μελέτης, προέκυψε αυτό; Δηλαδή, έβγαλε κάποιος ένα κομπιουτεράκι εκεί στο Eurogroup και είπε τόσο θα είναι στο περίπου το ΑΕΠ τα επόμενα 50 χρόνια. Αν μαζεύετε ας πούμε τόσα, το 2070 ξεχρεώνετε. Χωρίς να βάζουμε στην εξίσωση καμιά άλλη παράμετρο.

«Σοβαρά» και μελετημένα σε «βάθος» πράγματα δηλαδή, από ανθρώπους που δηλώνουν οικονομολόγοι και θέλουν να μας «σώσουν» κιόλας, με τη συνδρομή και των δικών μας εδώ «φωστήρων».

Δηλαδή αυτή ειναι η σοβαρότητα, των οργάνων και των θεσμών της Ε.Ε; Και εμείς καθόμαστε και τους παίρνουμε στα σοβαρά και εφαρμόζουμε αυτά που μας λένε;

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας λοιπόν, αφού καθόμαστε και τους ανεχόμαστε, τόσο αυτούς, όσο και τους εγχώριους υποτακτικούς τους!

Είμαστε πραγματικά για «Γέλια και για κλάματα» !


source