Την απόφασή του να συνεχίσει την προεκλογική του μάχη παρά το γεγονός ότι βάλλεται για το σκάνδαλο της αρμομισθίας της συζύγου του, επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Journal du Dimanche, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν.

Ο κίνδυνος να χάσουν οι Ρεπουμπλικανοί την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο από το Εθνικό Μέτωπο «με οδήγησε στην απόφαση να συνεχίσω μέχρι τέλους», ανέφερε.

«Η απόφαση αυτή δεν ήταν εύκολη… Φυσικά αποτίμησα την κατάσταση, δεν το αποφάσισα εν θερμώ» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποχώρησή του από την κούρσα για την προεδρία θα άφηνε τη Γαλλία χωρίς έναν αξιόπιστο υποψήφιο και θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε κρίση.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η ίδια εφημερίδα, εντός της εβδομάδας ενδέχεται να ανακοινωθεί η απόφαση της εθνικής οικονομικής εισαγγελίας (PNF) για την Πενέλοπι Φιγιόν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δικηγόροι του Φρανσουά Φιγιόν δεν πιστεύουν πλέον ότι η υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του θα μπει στο αρχείο.

Στο άρθρο, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, υποστηρίζεται ότι οι oικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν δύο δυνατότητες για να ασκήσουν δίωξη στο ζεύγος Φιγιόν.

Μετά από 17 ημέρες ερευνών και καταθέσεων, εξετάζονται δύο σενάρια: είτε να αναθέσουν την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή, είτε να επιδόσουν απευθείας κλήτευση στο ζεύγος.

Το σκάνδαλο αυτό ξέσπασε στα τέλη Ιανουαρίου, όταν η σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine αποκάλυψε ότι η Πενέλοπι Φιγιόν πληρωνόταν επί χρόνια από το δημόσιο, ως κοινοβουλευτική βοηθός αρχικά του συζύγου της και κατόπιν του αναπληρωτή του, χωρίς ωστόσο να ασκήσει ποτέ τα καθήκοντά της.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και δύο από τα παιδιά του Φιγιόν εργάστηκαν ως κοινοβουλευτικοί βοηθοί το διάστημα 2007-2007.

tribune.gr

Advertisements