Το πλαίσιο αρχών της ΝΔ για την Δημόσιο Υγεία - Το παρουσίασαν Αυγενάκης-Οικονόμου

τα παιδία της ΝουΔούλας παίζει!!! και νομίζουν ότι τους πιστεύουμε…

Η  «πρώτη φορά αριστερά» μας ξεγέλασε και μπράβο της !!! Και γιατί μας ξεγέλασε?

                          Απλούστατα επειδή ήρθε στα πράγματα πρώτη φορά. Εσας ρε λεβέντες της ΝουΔου, γιατί να σας πιστέψουμε? Μήπως δεν έχετε παρελθόν???

Και μάλιστα θλιβερό παρελθόν ???


 

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ~  Το πλαίσιο αρχών της ΝΔ για την Δημόσιο Υγεία – Το παρουσίασαν Αυγενάκης-Οικονόμου Ε Δ Ω

ΚΙ ΕΜΕΙΣ  ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΙΚΗ ΔΕΚΑΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ: 

-Αυτό, δεν είναι το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία, είναι τα ίδια με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπαγορεύονται από το Μνημόνιο εδώ και 7 χρόνια.

-Αν θέλετε να το δούμε ως «πρόγραμμα της ΝΔ», να σταματήσετε να τσαμπουνάτε γενικόλογες προτάσεις και να μας πείτε, ποιος, πως, πότε και με τι λεφτά θα το κάνει.

-Το έλλειμμα των νοσοκομείων πώς θα καλυφθεί;
-Το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ πώς θα καλυφθεί;
-Το έλλειμμα από την περίθαλψη των ανασφάλιστων πώς θα καλυφθεί;

-Ας απαντηθούν αυτά πριν ξεκινήσουμε να συζητάμε για αποτελεσματικότητα.

-Ευκαιρία για δημοσιότητα η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το καταλαβαίνω, αλλά σανό εδώ, σανό εκεί, σανό και παραπέρα, γκώσαμε…

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ- ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΚΙ ΑΠ’ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!!!  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ….   ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΠ’ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟ-ΣΥΡΙΖΑ!  ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΦΡΟΥΤΟ Η ΝΔ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑΤΑ…  ΕΞ’ ΑΛΛΟΥ  Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΦΕΡΕΙ ΟΝΟΜΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΠΟΥ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΜΕ …

 

Σ’ αυτά πάντως που δημοσιοποίησαν για την Υγεία,  τρία πράγματα  δεν τολμούν να εμφανίσουν και ν’ αποσαφινήσουν:

Α’)   Πλαίσιο για κλινικές μελέτες νέων φαρμάκων που φέρνει δίχως κόστος αλλά με έσοδα από παράβολα κτλπ,  πρόσβαση ασθενών σε νέα φάρμακα και μείωση δαπάνης.

Β’)   Θεραπευτικά πρωτόκολλα με υποχρεωτική χρήση πιστοποιημένων γενοσήμων η off patent για καρδιά διαβήτη ογκολογια και χρήση πρώτα παλιών επιτυχημένων θεραπειών και μετά καινοτόμων στις μεγαλύτερες θεραπευτικές ενδείξεις .

και  Γ)    καθορισμός τιμής φαρμάκου με βάση τη μέση τιμή της Ε.Ε.  άρα μείωση των ελλείψεων λόγω παράλληλων εξαγωγών, ικανοποίηση εταιριών ελληνικών κ ξένων, στήριξη των φαρμακείων και διευκόλυνση του ασθενή.  Ηλεκτρονικό μητρώο συνταγογράφισης με μπλοκάρισμα της πολλαπλής συνταγογράφισης που κάνουν αρκετοί για να έχουν απόθεμα.   Μετακίνηση προσωπικού στο ΕΣΥ χωρίς περιορισμό περιφέρειας για κάλυψη αναγκών κ επιπλέον προσλήψεις βάσει ειδικότητας και όχι βάσει κομματικών κριτηρίων.  Ιατρικός τουρισμός και ιατρικά συνέδρια έλεγχος εσόδων κ παράβολο υπέρ ανασφάλιστων θα εκπλαγείτε αν μάθετε πόσα καρδιολογικά και  ογκολογικά συνέδρια γίνονται την εβδομάδα και πού πάνε τα χρήματα που δίνουν οι εταιρίες για αυτά???  Τέλος άμεση λειτουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας αξιολόγησης νέων φαρμάκων κ ενίσχυση ελέγχου των κυκλοφορούντων με τη συνεργασία Ε.Ο.Φ.  και ελληνικού πανεπιστημίου.  Εργαστήρια έχουμε, μεταπτυχιακοί υπάρχουν,  ο έλεγχος για να έχουμε αξιόπιστα γενόσημα και πρωτότυπα είναι θέμα διαίσθησης και πολιτικής βούλησης.  Αλλά όταν μιλάνε οι γνωστοί κομματικοί φίλοι του εκάστοτε κυβερνώντος,  τι συζητάμε;…..  Το πρόβλημα της δημόσιας Υγείας είναι πρώτα δομικο-μεταρρυθμιστικό και μετά ακολουθούν τ’  άλλα.   Όμως δεν είπαν κουβέντα και για την ειδική αγωγή, τα μεγαλοστελέχη της ΝουΔούλας.  Αδιάφορες έως κι αντιαισθητικές οι φυσιογνωμίες και των δύο εικονιζόμενων !  Γιαυτό προσέξτε μην σας εξαπατήσουν στην ώρα της κάλπης.