Ιταλία: Όχι στους μετανάστες!

Μαζικό μέτωπο κατά των μεταναστών. Η ιταλική γερουσία ψήφισε χθες τον νέο νόμο για την μετανάστευση, μετά την έγκριση του σχετικού διατάγματος από την κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι. 145 γερουσιαστές εκφράσθηκαν υπέρ 107 κατά και ένας βουλευτής επέλεξε την αποχή.
Με τον νέο νόμο διατίθενται 19 εκατομμύρια ευρώ για αποτελεσματικότερες απελάσεις παράτυπων μεταναστών, ενώ οι αιτήσεις για παροχή ασύλου θα εξετάζονται μέσα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα.

 

Δεκατέσσερις νέοι τομείς των δικαστηρίων θα ασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα αυτό. Παράλληλα προβλέπεται η δημιουργία 19 κέντρων ταυτοποίησης και απέλασης στα οποία θα μεταφέρονται οι παράτυποι μετανάστες, εν αναμονή της απέλασής τους. Η ιταλική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα τυχαίνουν πλήρους σεβασμού τα δικαιώματα των μεταναστών, με σειρά διαφανών ελέγχων βάσει των διεθνών κανόνων.

 Την υπερψήφιση χαιρέτησε ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι, ο οποίος δήλωσε: «Τα κέντρα αυτά δεν θα βρίσκονται μέσα στις πόλεις, η χωρητικότητά τους δεν θα ξεπερνά τα 150 άτομα και δεν θα υπάρχει άμεση επαφή με την καθημερινή ζωή των κατοίκων». Ο κύριος στόχος του νομοσχεδίου είναι να διπλασιαστούν οι απελάσεις το 2017, φτάνοντας τις 10.000.

Advertisements