Φωτογραφία του Idomeneas Kanakakis.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ:


Τα αισθήματά μας για τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του, τα ξέρετε όλοι πολύ καλά, τουλάχιστον σεις που μας παρακολουθείτε. Μου προκαλούν εμετό όλοι αυτοί οι τύποι κι αποστρέφομαι μετά βδελυγμίας την αριστερίλα που αποπνέουν.
Ωστόσο, θέλοντας να είμαι ειλικρινής και ακριβοδίκαιος, θέλω να ομολογήσω, ότι πέραν τού ότι θεωρώ η κυβέρνηση αυτή έχει κάνει μεγάλο κακό στον τόπο, εφόσον μας γέμισε λαθρομετανάστες και εκτόξευσε στα ύψη το δημόσιο χρέος με τους αδέξιους χειρισμούς της στα οικονομικά θέματα, δεν πιστεύω ωστόσο ότι και μια ενδεχόμενη νεοφιλελέ κυβέρνηση Μιζοτάκη, θα δώσει λύση στα προβλήματα τού τόπου.

Αντιθέτως, θα προκαλέσει τεράστιες κοινωνικές αντιδράσεις, αντιδράσεις που τώρα δεν βλέπουμε, καθόσον η αριστερή κοπριτερί του τόπου, επιδεικνύει τεράστια ανοχή & αντοχή στην κυβέρνηση ΤσιπροΚαμμένων, κάτι που φυσικά δεν θα συνεχίσει να επιδεικνύει αργότερα. Μόνη λύση προσωπικά, θεωρώ τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού και με εθνική συναίνεση, τα σοβαρότατα προβλήματα τού τόπου.  Κι όταν λέω εθνικής σωτηρίας δεν εννοώ αποκλειστικά από πολιτικούς, υπάρχει κι ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος που μπορεί ν’αναλάβει να βγάλει τη χώρα απ’ το πολιτικό τέλμα  διορίζοντας  για ένα  «x»  χρονικό διάστημα έναν ακραιφνή πατριώτη πρωθυπουργό πλαισιούμενο από καθαρόαιμους έλληνες.

Όσον αφορά τώρα τις μεθοδεύσεις Τσίπρα αναφορικά με το κλείσιμο τής αξιολόγησης, δεν έχει νόημα να πω ότι τα μαρξιστάκια ζούσαν στον κόσμο τους τόσον καιρό, πιστεύοντας ότι οι «εταίροι» μας θα τούς έκλειναν την αξιολόγηση. Εκείνο που έχει σημασία να τονίσω είναι το τί πιστεύω,  ότι δηλ. πρέπει να κάνει ο Τσίπρας από δω και πέρα, με δεδομένη την αρνητική και μη συνεργάσιμη στάση των ¨εταίρων» μας.

Θεωρώ λοιπόν ότι εφόσον ο Σόϊμπλε και το παρεάκι του είναι αδιάλλακτοι απέναντί μας και ούτε το χρέος θέλουν να κουρέψουν, ούτε με ρήτρα ανάπτυξης να μας επιτρέψουν να τούς αποπληρώνουμε, όπως για παράδειγμα επέτρεψαν στην Ουκρανία, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Και εξηγώ το σκεπτικό μου: Τα κράτη τής Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συγκλονιστούν το προσεχές διάστημα και μέχρι τον Μάϊο από τις αλλεπάλληλες εκλογές που έχουν σε πολλές χώρες, όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θα ενισχύσει τις φωνές διάλυσης τής Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, θα αλλάξουν εντελώς οι συσχετισμοί δυνάμεων & τάσεων εκεί μέσα, και από ‘κει και πέρα, θα ξεκινήσει θρυαλλίδα οβιδιακών εξελίξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξελίξεων, που τελικά, μπορεί να λειτουργήσουν λυτρωτικά για εμάς και να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση στην οποία είμαστε τώρα. Σίγουρα, αν υπογράψει αυτή η κυβέρνηση, τώρα, νέα πακέτα μέτρων και δεσμεύσεων με το ΔΝΤ μέσα, δεσμευόμαστε για πάρα πολλά χρόνια και δεν θα μπορούμε εύκολα να απαλλαγούμε από αυτές τις δεσμεύσεις.

Θεωρώ λοιπόν καλύτερο και εθνικά ωφέλιμο, να μην κλείσει αυτή η αξιολόγηση τώρα, να τραβήξει ο Τσίπρας παράταση τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, οπότε η κατάσταση στην Ευρώπη θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον εχθρό μας Σόϊμπλε, ο οποίος πιθανόν να τσακιστεί και να φύγει από τη θέση του και ν’ αντικατασταθεί με άλλον, διαλλακτικότερο, οπότε και το έδαφος να είναι καλύτερο για να κλείσουμε την αξιολόγηση χωρίς επώδυνα μέτρα.
Σε κάθε περίπτωση, αν ο Τσίπρας την κλείσει τώρα, καταστρέφει και τη χώρα, και τις μελλοντικές γενεές και βέβαια, και το ίδιο του το κόμμα, το οποίο θα καταρρεύσει στις εκλογές πιάνοντας πάτο. Γι’ αυτό πιστεύω κι ελπίζω ότι δεν θα την κλείσει την αξιολόγηση σε αυτή τη φάση. Δεν τον έχω για βλάκα, άλλωστε, απλά τον θεωρώ στυγνό ανθέλληνα κι επικίνδυνο για το Έθνος μας.


Π. Κ. 

Advertisements