kinigosfacebookagriogourounovasanismos-1

Κυνηγοί κλωτσούν επανειλημμένα τραυματισμένο αγριογούρουνο & το βασανίζουν πετώντας μεγάλη πέτρα στο κεφάλι του και το απεικονίζουν στο facebook !!!

Στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έστειλε το www.zoosos.gr  ( kαι μπράβο τους συναδελφους γι’αυτό)  το οπτικοακουστικό υλικό που ανέβασε στο προφίλ του στο facebook ένας κυνηγός ο οποίος φαίνεται μαζί με ακόμα δύο άνδρες να κλωτσούν επανειλημμένα τραυματισμένο αγριογούρουνο και να εκσφενδονίζουν μια μεγάλη πέτρα στο κεφάλι του. [δείτε τις φωτο παρακάτω]

Τρεις κυνηγοί που, σύμφωνα με το www.zoosos.gr, προέρχονται πιθανότατα από την Ελασσόνα Λάρισας, βασάνισαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο ένα αγριογούρουνο και ανάρτησαν τα έργα τους στο facebook. Σε βίντεο που ανέβασε ένας εξ αυτών στο λογαριασμό του φαίνεται το ζώο, αφού έχει δεχτεί σφαίρα να σύρετε από τα πόδια από έναν εκ των κυνηγών, με τους άλλους δύο να το κλωτσούν και να το χτυπούν γελώντας.

Στη συνέχεια του βίντεο, ένας εκ των δραστών σηκώνει μια μεγάλη πέτρα ψηλά και την εκτοξεύει στο κεφάλι του απροστάτευτου ζώου. Το βίντεο, που αποτελεί στοιχείο εγκληματικής ενέργειας και οι πράξεις που καταγράφονται σε αυτό διώκονται ποινικά, έχει σταλεί από την ιστοσελίδα Zoosos.gr στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το βίντεο ΕΔΩ  με τις ιδιαίτερα αποκρουστικές εικόνες, επιλέξαμε να μην το προβάλουμε, αλλά ανοίξτε τον πιο κάτω σύνδεσμο εσιες:     >>> >>> >>>

https://static3.zoosos.gr/wp-content/uploads/2016/11/video-KinigosFacebookAgriogourounoVasanismos.mp4?_=1

 

Η ιστοσελίδα επισημαίνει πως οι κυνηγοί βασανίζουν αδίστακτα τα θηράματα τους κάτι που η νομοθεσία περί θήρας αλλά και ο νόμος 4039/2012 ξεκάθαρα απαγορεύει. Υπενθυμίζοντας επίσης ότι το διοικητικό πρόστιμο για τον βασανισμό ή την θανάτωση ενός ζώου είναι 30.000 ευρώ και αυτό βεβαιώνεται από την Αστυνομία χωρίς καν να γίνει η δίκη.

 

kinigosfacebookagriogourounovasanismoskare-kare

 

Πηγή: https://www.zoosos.gr

Όμως οι δράστες δεν αρκούνται ούτε σε αυτό. Ένας από αυτούς τους επικίνδυνους εγκληματίες – που δείχνουν τέτοιο μίσος σ’ αυτό το απροστάτευτο πλάσμα το οποίο πεθαίνει – πιάνει έναν ογκόλιθο και τον εκτοξεύει πάνω στο κεφάλι του ζώου, το οποίο σπαρταράει χωρίς να μπορεί να αμυνθεί.

kinigosfacebookagriogourounovasanismos-3

Καρέ – καρέ το βασανιστήριο του ζώου…

Όπως πολλές φορές έχουμε πει οι κυνηγοί βασανίζουν αδίστακτα τα θηράματα τους κάτι που η νομοθεσία περί θήρας αλλά και ο νόμος 4039/2012 ξεκάθαρα απαγορεύει. Θυμίζουμε επίσης ότι το διοικητικό πρόστιμο για τον βασανισμό ή την θανάτωση ενός ζώου είναι 30.000 ευρώ και αυτό βεβαιώνεται από την Αστυνομία χωρίς καν να γίνει η δίκη…

kinigosfacebookagriogourounovasanismos-2

 


 

Αποτρόπαιος φόνος λύκου επιδεικνύεται στο facebook!

Ένα ακόμη περιστατικό δολοφονίας άγριου ζώου κοινοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Πρόκειται για το φόνο ενός λύκου τον οποίο αποκεφάλισαν και στη συνέχεια περιέφεραν το κεφάλι του ως λάφυρο, το φωτογράφισαν και το ανέβασαν στο facebook!
 
Το περιστατικό ήρθε σε γνώση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ από ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι εντόπισαν τις φωτογραφίες στο προφίλ του χρήστη που τις είχε ανεβάσει. Παρόλο που οι φωτογραφίες είναι σε χαμηλή ανάλυση το νεκρό ζώο φέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που βεβαιώνουν ότι πρόκειται για λύκο.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ν.Δ. 86/69 απαγορεύει το φόνο αρκούδας και λύκου. Η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει τη θανάτωση αλλά και την έκθεση νεκρών ζώων σε κοινή θέα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση θανάτωσης απειλούμενου ή μη, ζώου στην Ελλάδα δεν έχει συλληφθεί και τιμωρηθεί ο ένοχος, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Παρακαλούμε να καταγγέλλετε περιστατικά παράνομης κατοχής, θανάτωσης ή κακοποίησης άγριων ζώων με το αποδεικτικό υλικό που εντοπίζετε στο διαδίκτυο στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ccu@cybercrimeunit.gov.gr & cybercrimeunit@hellenicpolice.gr) και να κοινοποιείτε στις διευθύνσεις ηλεκτρονικής επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ: arcturos@arcturos.gr ή στη σελίδα μας στο Facebook

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι περιβαλλοντική οργάνωση χωρίς καμία εκτελεστική εξουσία. Κατευθύνουμε όμως τους καταγγέλλοντες στις αρμόδιες αρχές ή υποδεικνύουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την πάταξη των εγκλημάτων, όταν βέβαια υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη αλλά και απόλυτη συναίσθηση τους χρέους μας προς τα ίδια τα ζώα, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τα παιδιά, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κατήγγειλε για άλλη μια φορά το περιστατικό παράνομης θανάτωσης του λύκου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Είναι οι αρκούδες, οι λύκοι, τα αγριόγιδα, τα ζαρκάδια, οι βίδρες, οι νυχτερίδες, οι αετοί, τα δελφίνια κι άλλα σπάνια είδη που κάνουν την Ελλάδα πλούσια, διαφορετική και σημαντική. Να μη μας λείψει κανένα κομμάτι ζωής, ούτε απ’ αυτά που ζημιώνουν καμιά φορά τον άνθρωπο.

Άγρια ζωή, κομμάτι της ζωής μας!

Advertisements