ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΤΟΥΣ ΈΧΟΥΜΕ ΜΗ ΣΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΜΗ ΒΡΕΞΕΙ, ΕΛΕΩ ΣΥΡΙΖΑ …

germani

Μια ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκαν σε μετανάστες στην πόλη Bautzen χθες, σε μια επανάληψη των βίαιων συγκρούσεων που λαμβάνουν χώρα εδώ και δύο μήνες.  Δύο μετανάστες έτρεξαν για να γλιτώσουν τη ζωή τους από τους Εθνικιστές που τους εξύβριζαν και τους απειλούσαν. Αστυνομικοί που βρισκόντουσαν εκεί πρόλαβε τα χειρότερα για τους λαθρομετανάστες, όταν αυτοί άρχισαν να τρέχουν από τον όχλο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο καταστημάτων της πόλης.  Ένας από τους αιτούντες άσυλο χτυπήθηκε από έναν που του επιτέθηκε με… ποδήλατο ενώ ένας άλλος από μια πέτρα.

 

germani2

Η αστυνομία διέσωσε έναν τρίτο παίρνοντας τον μακριά με το περιπολικό.

Στην πόλη έχει κηρυχτεί  νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ασυνόδευτους ανήλικους λαθροπρόσφυγες από τα βίαια γεγονότα στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν σχεδόν το 80 νεοναζί κυνήγησε 19 αιτούντες άσυλο στους δρόμους μετά την ανταλλαγή προσβολών σε μια κεντρική πλατεία.

Αυτή τη φορά οι εθνικιστές επέβαιναν σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες για να κυνηγήσουν τους λαθρομετανάστες, με την αστυνομία να λέει ότι οι λαθρομετανάστες φοβήθηκαν για τη ζωή τους.

Όπως και στο προηγούμενο περιστατικό, η αντιπαράθεση κλιμακώθηκε αφού και οι δύο ομάδες αντάλλαξαν πρώτα λεκτικές ύβρεις.

Το περιστατικό ανέδειξε για άλλη μια φορά την δυσαρέσκεια της κοινωνίας για τους λαθροπρόσφυγες και τα κέντρα φιλοξενίας που απλώνονται σε όλη τη χώρα.

Μία εβδομάδα μετά το αρχικό περιστατικό στο Bautzen, νεοναζί νεαροί φωνάζοντας «έξω οι ξένοι!», ενώ χτύπησαν έναν ηλικιωμένο άνδρα στην πόλη.

Νωρίτερα φέτος τον Φεβρουάριο, ένα πλήθος ζητωκραύγαζε έξω από ένα φλεγόμενο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και να χειροκροτά.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο, ομάδα πάλι εθνικιστών εκφόβιζαν παιδιών λαθροπροσφύγων, εμποδίζοντάς τα να πάρουν ένα λεωφορείο για να πάνε σε καταφύγιο προσφύγων στο Clausnitz.

Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί περισσότερες από 6.000 επιθέσεις σε καταφύγια προσφύγων πέρυσι, τριάντα πέντε φορές περισσότερες από το 2014.

Ο δήμαρχος του Bautzen Alexander Ahrens συναντήθηκε με μέλη εθνικιστικών οργανώσεων νωρίτερα μέσα στον Οκτώβριο, σε μια προσπάθεια να βρουν μια λύση στην διαρκώς αυξανόμενη βία.


http://players.brightcove.net/2540076170001/NykPWQNal_default/index.html?videoId=5189678237001