Ο Δήμος… «Δήμιος» & της Ναυπάκτου το…. «Φάντασμα»!..


Ρεπορταζ από:   neo – Astronafpaktos

Είναι Γεγονός ότι στη Ναύπακτο, ό,τι ωραίο υπάρχει, πεθαίνει και μάλιστα… αβοήθητο!

 

Μια τουριστική και ποιοτική όαση ήταν το ΞΕΝΙΑ το οποίο για διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος, οδηγήθηκε στην εγκατάλειψη και τώρα, οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια, να γίνει  ένα υπέροχο Hotspot….
Βέβαια ίσως να μας το παρουσιάσει και για … «επίτευγμα» η νυν «αλαλούμ» δημοτική αρχή, πριν το.. «παραδώσει»  στους … Μετανάστες….
Σήμερα, λένε, το επισκευάζουν για να μην φαντάζει.. έρημο! Σε λίγο θα μας πούνε ότι φέρνουν τους αλλοδαπούς σαν πελάτες του… Ξενοδοχείου εκπληρώνοντας τοιουτοτρόπως και την επιθυμία του.. «Δωροθέτη».

Ένα άλλο όμορφο κομμάτι  της παραλιακής Ζώνης στη Ναύπακτο ήταν οι… «Νεροτσουλήθρες»!..

Η κατασκευή των «φώτισε» και έδωσε  ζωή σε μια μεγάλη έκταση του δυτικού τμήματος της παραλίας Ψανής…
Κανένας δεν περίμενε τότε ότι σε λίγα χρόνια, οι Νεροτσουλήθρες, θα είχαν μετατραπεί σε…  «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ή μάλλον σε στέκι Φαντασμάτων στο οποίο αντί για «εξωτική μουσική» θα ακουγόταν η «κρύα» συναυλία από…. κουκουβάγιες ή θα φιλοξενούσε παρέες από … «ανήσυχους» νέους!…

Δεν θέλουμε να παρεξηγηθούμε, δίνοντας την εντύπωση ότι υποστηρίζουμε την Εταιρεία που είχε  αναλάβει την εκμετάλλευση του χώρου και κατασκεύασε τις «νεροτσουλήθρες»!..

Τουναντίον…

Βάλουμε εναντίον της επειδή τόσα χρόνια, με διάφορα δικονομικά «τερτίπια»,  έχει «υποβαθμίσει» τη περιοχή και καθυστερεί την τουριστική ανάπτυξή της πόλης….

Για μας όμως, καθοριστικό ρόλο έχουν παίξει οι μετά Κ. Κονίδα (επί δημαρχίας του έγιναν καλώς  ή κακώς οι νεροτσουλήθρες, με χρήματα των δημοτών) δημοτικές αρχές οι οποίες δεν ενδιαφέρθηκαν να λύσουν έγκαιρα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον επενδυτή…..
Περίμεναν να λύσει το πρόβλημα ο… Επενδυτής και οι ίδιοι να…. κοκορεύονται!..

Τελικά, η «με ιδιαίτερο ενδιαφέρον»,,, αδιαφορία της σημερινής δημοτικής Αρχής, έχει πλήξει την προσπάθεια που όπως ισχυρίζεται, «ευαγγελίζεται» για τουριστική ανάπτυξη….

Όταν τοποθετούσαν της ψάθινες ομπρέλες στις παραλίες, δεν ανέφεραν ότι αυτές τις βρήκαν στις Αποθήκες του Επιχειρηματία των Νεροτσουλήθρων…
Αυτές τις ομπρέλες μπόρεσαν και τις πήρανε;
Ύψιστη τελικά η τεχνική δημιουργίας εντυπώσεων για την εμφάνιση των ακτών με μέριμνα του Δήμου και του Δ.Λ.Τ.Ν.  (Με ξένα κόλλυβα, δηλαδή)…

Απευχόμαστε αλλά, υποψιαζόμαστε ότι την ίδια τύχη θα έχουν και οι εγκαταστάσεις(;) ή τα έργα(;) που γίνονται στον χώρο των Παζαριών για να φιλοξενήσουν κάποια … «Τουριστική Έκθεση»!

Εδώ, όπως είπαμε, ο δήμος Ναυπακτίας δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί και αναδείξει ή να διατηρήσει τουλάχιστον τις ήδη υπάρχουσες, αξιόλογες και προσοδοφόρες γι’  αυτόν κατά κοινή ομολογία, αναπτυξιακές τουριστικά υποδομές…..

«Δήμιος», τελικά ο Δήμος για την υπάρχουσα δημοτική περιουσία, με την διατήρηση για παράδειγμα του «Φαντάσματος» των Νεορτσουλήθρων και … «απλόχερος» στις εφήμερες, αμφιβόλου επιτυχίας  και χωρίς πλήρη διαφάνεια προσωπικές των στελεχών του… επιμονές!


 

Advertisements