13466073_1768524320051774_1134978690375730477_n

«Παραιτηθείτε»:     Η γιούχα στο Σύνταγμα και οι απειλές σε Τσίπρα. Ράκος ο Αλέξης

Τι συμβαίνει στη μεγάλη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα;

Μικροένταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» όταν νεαρός προσπάθησε να κάψει σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αμέσως οι υπόλοιποι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον απομακρύνουν.

Η συγκέντρωση που έχει γίνει αφορμή τις τελευταίες ημέρες για έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης άρχισε λίγο μετά τις 18.30 στο Σύνταγμα.

Από τα ηχεία που έχουν στηθεί ακούγονται προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν τήρησε.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πανό με το αίτημα «Παραιτηθείτε», ενώ χρησιμοποίησαν και ένα ελικόπτερο – παιχνίδι μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας «Αγανακτούν αυτοί που έστησαν καριέρες σε διαδηλώσεις».

«Η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά αλλά από εκείνους που είναι επαγγελματίες της διαδήλωσης, κινδυνεύει από όσους εκμεταλλεύθηκαν τον θυμό και την αγανάκτηση και μετέτρεψαν τον λαϊκισμό σε τέχνη και καθημερινή τακτική» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον Αλέξη Τσίπρα για την προστασία των διαδηλωτών συνδέοντας εμμέσως πλην σαφώς τον Πρωθυπουργό με την επιχειρούμενη «αντιδιαδήλωση των μπαχαλάκηδων».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος απάντησε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη που έβγαλε τα κάγκελα από τη Βουλή.

Πυρ ομαδόν από κυβέρνηση στους «παραιτηθείτε»

Η χθεσινή πάντως στροφή της κυβέρνησης στην κατά μέτωπο επίθεση με δηλώσεις πρωτοκλασάτων υπουργών κατά της συγκέντρωσης των «παραιτηθείτε» αποτέλεσε αλλαγή στρατηγικής από την πλευρά του Μ. Μαξίμου μετά το άδειασμα των δηλώσεων Φίλη περί αντισυνταγματικότητας της συγκέντρωσης και την τακτική της αποδόμησης και ευτελισμού της συγκέντρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι χτες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι η συγκέντρωση των «παραιτηθείτε» κινείτε εχθρικά προς την χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας έντονα την έκφραση του Ν. Φίλη ότι το αίτημα της συγκέντρωσης κινείται στα όρια της συνταγματικότητας.

Αλλά και οι κ.κ. Π. Σκουρλέτης και Π. Κουρουμπλής επιτέθηκαν στους διοργανωτές της εκδήλωσης σε μία προσπάθεια να τους ταυτίσουν με την ΝΔ. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η συγκέντρωση του θυμίζει το 1983 όπου κυρίες με γούνες διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης του Αν. Παπανδρέου ενώ ο Π. Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική του συγκέντρωση ανέφερε ότι οι «παραιτηθείτε», «έχουν το σπέρμα μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι «αυτή καθ’ εαυτή η λογική όσων καλούν στη συγκέντρωση ενώ σε ένα πρώτο επίπεδο εμφανίζεται ως μια απολιτική προσέγγιση και αυτό είναι κακό, αλλά η λογική τους «όχι στα κόμματα, όχι στα χρώματα, όχι στα συνδικάτα» έχει τα σπέρματα μιας ακροδεξιας λογικής».

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη βρέθηκαν χτες, στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τους «παραιτηθείτε» μετά τα αρνητικά σχόλια για τις δηλώσεις Φίλη και την τακτική της απαξίωσης της εκδήλωσης με το Μ. Μαξίμου να κάνει λόγο για ….γραφικούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, το Μ. Μαξίμου ανέβασε του τόνους της αντιπαράθεσης μία μέρα πριν από την συγκέντρωση για δύο λόγους. Από την μία πλευρά επιδίωξε να ταυτίσει την ΝΔ με τις αντιδραστικές δυνάμεις της κοινωνίας και τις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης και από την άλλη επιδιώκει να βάλει τέλος στην συγκέντρωση των «παραιτηθείτε» θέτοντας διαχωριστικές γραμμές σχετικά με το πλαίσιο αλλά και την πολιτική κατεύθυνση της συγκέντρωσης υπό τον φόβο και την αγωνία ότι μία τέτοιου είδους αντίδραση θα μπορούσε να γιγαντωθεί και να πάρει διαστάσεις από το …τίποτα.

Με την εμπειρία των πλατειών και του κινήματος των Αγανακτισμένων, στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι από αυθόρμητες πρωτοβουλίες του τύπου «παραιτηθείτε» θα μπορούσε να πάρει φωτιά το πολιτικό σκηνικό με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ήδη υπάρχει έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση για αναρτήσεις των υποστηρικτών της εκδήλωσης «παραιτηθείτε» που ταυτίζουν την κυβέρνηση με ολοκληρωτικά καθεστώτα ή με τους ακροδεξιούς στην Ουκρανία. «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μείνει αμέτοχη σε αυτήν την επίθεση. Θα αποκαλύψουμε ποιος βρίσκεται πίσω από τις κινητοποιήσεις και ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του», σημειώνει υψηλόβαθμη κομματική πηγή του ΣΥΡΙΖΑ στο TheTOC.gr.

Πάντως κυβερνητικά στελέχη παραδέχονται ότι την μεγαλύτερη ζημιά στην υπόθεση των «παραιτηθείτε» την έκανε ο Ν. Φίλης με τις αρχικές του δηλώσεις που έδωσαν αφορμή στα στελέχη της ΝΔ και στην ηγεσία της αντιπολίτευσης να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Όπως λένε χαρακτηριστικά εάν δεν ήταν οι δηλώσεις Φίλη δεν θα είχε τέτοια δημοσιότητα η κινητοποίηση των παραιτηθείτε.


Απίστευτα κρεσέντο της κρασοκανάτας της ΝουΔου για «Παραιτηθείτε», λαμπάδα και… πάχος Φίλη. Ρεζίλι στον αέρα 

Η πρώην βουλευτής της ΝΔ μίλησε στην εκπομπή για το «κίνημα Παραιτηθείτε» όπου σχολίασε τη χθεσινή δήλωση του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη ο οποίος ανέφερε στο facebook σχετικά με τους «Παραιτηθείτε» ότι αν τους μισούς από τους συμμετέχοντες «τους γυρίσει κανείς ανάποδα, θα πεταχτεί από τις τσέπες τους το μισό χρέος της χώρας».

Η Φωτεινή Πιπιλή πρόσθεσε με εμφανή διάθεση ειρωνείας, «άντε και καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν», λέγοντας ότι του επιστρέφει το χαρακτηρισμό «για τα καλσόν».

Αμέσως μετά όμως ξεπέρασε το όριο, εμφανίζοντας μια τεράστια λαμπάδα για λογαριασμό όπως είπε «των ελεύθερων στο πνεύμα πολιτών και για να τιμήσει τους μεγάλους χορηγούς της εκδήλωσης του κινήματος «Παραιτηθείτε» Φίλη και Νεφελούδη» και πρόσθεσε ότι δεν βρήκε λαμπάδα στο πάχος του κ.Φίλη.

Η αμετροέπεια της Φωτεινής Πιπιλή ήταν τέτοια που ακόμη και οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ προσπάθησαν να την επαναφέρουν στην τάξη λέγοντάς της ότι αυτό που είπε ήταν αποτυχημένο.

 

Advertisements