Εξ αποστάσεως θα ξεσπιτώνουν τους Έλληνες τα κοράκια της διεθνούς τοκογλυφίας

Η δοσιλογική μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την προδοτική παράδοση των άλλων μνημονιακών προκατόχων της, φροντίζει να διευκολύνει με κάθε τρόπο τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων.
Έτσι, ακόμα και εξ αποστάσεως θα μπορούν πλέον τα ξένα Funds να διαχειρίζονται τα “κόκκινα δάνεια” των εγχώριων τραπεζών, όπως προβλέπεται στις “νομοθετικές βελτιώσεις”, τις οποίες κατέθεσε η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή και ενσωματώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα που υπερψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή στην Βουλή.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον νέο νόμο, οι εταιρίες που έχουν έδρα σε τρίτες χώρες και, σύμφωνα με το καταστατικό τους, μπορούν να προβαίνουν σε απόκτηση απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις θα “έχουν την διακριτική ευχέρεια να εγκαθίστανται στην Ελλάδα μέσω υποκαταστήματος”, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό.
Σε μια ακόμη απίστευτη επίδειξη δουλικότητας, δηλαδή, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να απλουστεύει την διαδικασία ξεπουλήματος της περιουσίας του Ελληνικού Λαού στους διεθνείς τοκογλύφους, έτσι ώστε το σύνθημα “κάθε σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” να γίνει μια θλιβερή πραγματικότητα με την πιο σχετική ευκολία.

Advertisements