Με απλά παραδείγματα σήμερα αποκαλύπτουμε τον τρόπο που εγκληματιες πολιτικοί έστησαν έναν δαίδαλο οφσορ προκειμένου να συμμετέχουν ως εταίροι σε στοιχηματικές εταιρείες της Μάλτας που οι ίδιοι αδειοδότησαν, κατέχοντας θέσεις ευθύνης.
Η δικαιοσύνη, πράττοντας το καθήκον της απέναντι στην πατρίδα και την κοινωνία υποχρεούται να ζητήσει την αποκάλυψη των πραγματικών μετόχων που κρύβονται πισω από τις μαλτέζικες στοιχηματικές, σε επιπεδο ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Έτσι θα δούμε ποιοί είναι οι «αλητάμπουρες» που θησαύρισαν πάνω στο αίμα του Ελληνικού λαού, στερώντας δισεκατομμύρια εσόδων από το δημόσιο. Τα οποία φυσικά κατέληξαν στους κρυφούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς σε Ντουμπάϊ και Άμπου Ντάμπι.
Themis EBT LTD. Εταιρεία Παναμά, που αποτελεί 100% θυγατρική εταιρείας των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Μέθοδος προκειμενου να κρυφτούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της εταιρείας. Και εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον: Η εταιρεία δεν διαθέτει καν φυσικό προσωπο ως διαχειριστή, παρά μόνον μαλτέζικη εταιρεία «συμβούλων» με ειδίκευση στον τζόγο!

 

 

Η διεύθυνση της εταιρειας λοιπον ειναι τα γραφεία της C. Cauchi Interserv που φυσικά εδρεύει στην Μάλτα. Η εν λόγω εταιρεία λοιπόν, εξασφάλισε στην οφσορ της οποίας κρύβει ευλαβικά τους πραγματικούς μετόχους, τα εξής:
Ανώνυμη συμμετοχή ως εταίρος σε μαλτέζικη εταιρεία ITC, που θεωρείται «Ευρωπαϊκή» και φυσικά δραστηριοποιείται στον διαδικτυακό τζόγο.
ΦΟρολογία  35% από τον τζίρο που θα κανει παγκοσμίως και… Επιστροφή 31% επειδή οι εταίροι / μέτοχοι δεν ειναι κάτοικοι Μάλτας!! Δηλαδή η εταιρεία δίνει απευθείας στην οφσορ το 31% υπό μορφή επιστροφής (!!)
Καθαρισμένο βρώμικο χρήμα δηλαδή, με φόρο ξεπλύματος μόλις 4%!
Εννοείται ότι η Interserv εξασφαλίζει την ανωνυμία των μετόχων, γεγονός που προκύπτει από το συμφωνητικό που διέρρευσε στα Panamapapers.
Όπως γίνεται κατανοητό, ένα προσωπο πολιτικού ενδιαφέροντος κρύβεται πισω απο την οφσορ και εισπράττει περί τα 310 εκατομμυρια ευρώ ετησίως στον λογαριασμό του σε κάποιο εμιράτο. Ο ίδιος φυσικά έχει εξασφαλίσει ότι η μαλτέζικη εταιρεία θα πάρει άδεια λειτουργίας στην χώρα του, απομυζώντας τους πολίτες και το δημόσιο.
ΥΓ. Όπως καταλάβατε «κύριοι», εδώ απειλές, εκβιασμοί, συκοφαντίες και βαλίτσες δεν περνάνε. Θα το διαπιστώσετε δε, λίαν συντόμως.
 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ: Ως πότε θα αφήνετε ανεξέλεγκτες τις οφσορ του τζόγου που νομιμοποίησε από την πίσω πόρτα ο Βενιζέλος;
 
 
ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΣΥΔΟΤΟ & ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ 24 ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΡΙΣΗΣ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ»
 
Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα (ΕΠΙΚΑΙΡΑ, 15/04/2016, 22/04/2016) το ελληνικό κράτος, σε περίοδο τεράστιας οικονομικής ύφεσης, χάνει κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ από τον ηλεκτρονικό τζόγο και την αδήλωτη δραστηριότητα των ελληνικών στοιχηματικών διαδικτυακών εταιρειών. Πρόκειται για τις 24 εταιρείες και τα δεκάδες «παρακλάδια» τους, που νομιμοποιήθηκαν εν μια νυκτί με μια «σκοτεινή» τροπολογία και στις οποίες δόθηκε με τον προβληματικό Νόμο 4002/2011 περίοδος χάρητος 4 ολόκληρων ετών, κατά την οποία, με έδρα την Μάλτα και άλλους φορολογικούς παραδείσους, δρουν χωρίς άδεια και σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας, χωρίς τη δυνατότητα της Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) να ασκήσει οιοδήποτε έλεγχο, ούτε καν νομιμότητας. Φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, λαθροχειρίες, επίγειος στοιχηματισμός, παρακράτηση κερδών, είναι ορισμένες μόνες από τις παράνομες δράσεις τους που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας. Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος κ. υπουργός:

– Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα για την πάταξη της τεράστιας φοροδιαφυγής σε βάρος του ελληνικού δημοσίου;

– Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα για την καταστολή της παράνομης δράσης των εταιρειών αυτών;

– Μετά την πάροδο της «σκοτεινής» περιόδου χάριτος των 4 ετών, σκοπεύετε να ρυθμίσετε άμεσα το καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας των εταιρειών αυτών, προκειμένου να χορηγηθούν οριστικές άδειες σε όσες από τις εταιρείες αυτές πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους;

– Δεδομένου ότι οι ρυθμίσεις του Νόμου 4002/2011 αποδείχθηκαν πλήρως αναποτελεσματικές, με ποιο τρόπο σκοπεύετε να ρυθμίσετε τον οικονομικό έλεγχο των εταιρειών αυτών; Προτίθεσθε να χορηγήσετε αυξημένες αρμοδιότητες στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), προκειμένου να καταστεί εφικτός ο έλεγχος νομιμότητας και ο οικονομικός έλεγχος αυτών;

– Με ποια μέσα σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τον παράνομο τζόγο δισεκατομμυρίων ευρώ και την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα δημόσια ταμεία;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ευστάθιος (Στάθης) Παναγούλης