Πολάκης

Μα πόσους πολάκηδες άραγε θα έχει ο σύριζα ???

Πόσο αγροίκος είναι αυτός ο Πολάκης…
Ο Σφακιανός αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μεγαλωμένος μέσα στα κινήματα αμφισβήτησης της εξουσίας που ρήμαξε την Ελλάδα, αμφισβητείται με τη σειρά τους από το μέρος εκείνου του δημοσιογραφικού σιναφιού που υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά αυτό το σύστημα.
Ο αγροίκος Πολάκης, δε μασάει τα λόγια του και είναι αλήθεια ότι συχνά ξεφεύγει, κυρίως όταν ασχολείται με αυτή τη σιτιζόμενη από το σύστημα δημοσιογραφία η οποία ανατριχιάζει και μόνο στην «άξεστη μορφή» ενός υπουργού. Χωρίς γραβάτα, αξύριστος, με άγριο βλέμμα, καπνίζει κιόλας μπροστά στον φακό. Και μιλάει, μιλάει πολύ. Για τα σκάνδαλα, για το σύστημα και εκείνους που αυτό τάιζε. Και κυρίως προσπαθεί να κόψει τη μάσα. Προσπαθεί να αλλάξει και τα πράγματα στην υγεία. Το αποτέλεσμα και για τα δυο θα το δούμε. Προσπαθεί όμως. Αυτό κι αν είναι προκλητικό!

Κι από πού μας ήλθε αυτός ο τύπος να αμφισβητεί εμάς και τα αφεντικά μας; «Φυσιολογική» σκέψη όλων εκείνων που μπήκαν στη δουλειά, έμαθαν, εκπαιδεύτηκαν, να υπηρετούν ένα ολόκληρο σύστημα, της διαπλοκής, της μίζας, της συναλλαγής, εκείνο που χρηματοδοτείται από εταιρείες για να επιβιώνει κι επιστρέφει στις εταιρείες το καλό που του κάνει… Εκείνων που έμαθαν ότι αλήθεια είναι αυτή που βολεύει ένα σύστημα.
Σκύλο τον αποκάλεσαν δυο φορές δημοσιογράφοι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδινε! Κι εκείνος απάντησε με τον ίδιο τρόπο που τον προκάλεσαν. Μπα, και ποιος είναι αυτός ο αξύριστος που μπορεί να αμφισβητεί την εξουσία του καθενός ο οποίος κρατά ένα ματσούκι στο χέρι; Μπα, από πότε ένα υπουργός, περαστικός, μπορεί να αμφισβητεί την εξουσία ενός μέρους του συστήματος; Αυτού του μέρους που υπήρχε για να υπάρχει το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής;
Τί κάνεις ρε Πολάκη; Έτσι τα έκαναν ο Αβραμόπουλος και ο Άδωνις; Ταγμένοι στην πολιτική, επαγγελματίες, με ωραίους τρόπους, με κοστούμια και γραβάτες!
Πότε θα μάθεις εσύ πώς συμπεριφέρεται ένας πολιτικός;
Δε θα το μάθεις ποτέ, αγροίκε Πολάκη… Δε θα μάθεις να συμπεριφέρεσαι με βάση το πρωτόκολλο των σχέσεων πολιτικής και δημοσιογραφίας.
Πού να το μάθεις; Στα κινήματα που θήτευσες ή στα χειρουργεία που ως χειρουργός ξημεροβραδιαζόσουν για να σώζεις ανθρώπους;
Κάνε μας τη χάρη λοιπόν, ρε Πολάκη, και σταμάτα να ενοχλείς. Δε φοράς που δε φοράς γραβάτα, σταμάτα να προκαλείς! Τί σε νοιάζει τί γινόταν μέχρι χθες και θέλεις να το αλλάξεις; Τί σε νοιάζει αν η διαπλοκή καθόριζε την πολιτική στην υγεία, αν προμηθευόμασταν φάρμακα και υλικά σε τιμές πολλαπλάσιες από την υπόλοιπη Ευρώπη, αν από τα προγράμματα της υγείας τα κονομούσαν απίθανοι τύποι (και δημοσιογράφοι) μέσα από εταιρείες αμφίβολης σκοπιμότητας και στόχευσης. Τί σε νοιάζει αν στο όνομα των πολιτικών του συστήματος που εναντιώνεσαι αλλά και των μνημονίων έκλειναν νοσοκομεία, πέθαιναν ασθενείς, αν δεν είχαν πρόσβαση στην υγεία οι μισοί Έλληνες, αν έχαναν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι, αν, αν, αν…
Συμμορφώσου, Πολάκη…

Candiot
Advertisements