ΓΕΡΕΣ ΠΛΑΤΕΣ…… ΚI ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΣΑΝ ΣΚΟΡΠΙΟΙ… ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΡΝΙΒΟΡΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΟΙ ΤΥΠΟΙ… Ο ΝΩΟΝ ΝΟΕΙΤΩ… ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ …ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ βαλκανίων….ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ Δικαιοσύνη του  (π)όλου…ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ? Αμα είχε σπίτι του έστω κι ένα φυλλάδιο τσαλακωμένο της Χ.Α.,θα τον χώνανε μέσα όμως.

ΓΓΓ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο εκδότης Π. Μαυρίκος και ο δημοσιογράφος Χρ. Φράγκος που εμπλέκονται στην υπόθεση των εκβιασμών. Ανακριτής και εισαγγελέας τους επέβαλαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ.Αντίθετα, προφυλακιστέος κρίθηκε ο δημοσιογράφος Π. Μουσσάς. Ο συνήγορος του εκδότη Π. Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας δήλωσε: “Ήταν ένα πολύ δύσκολο τριήμερο. Νομίζω οτι προσπάθησα να ενημερώσω για το μέγεθος της υπόθεσης. Τα στοιχεία σε βάρος του πελάτη μου ήταν απειροελάχιστα κι αυτό διαπιστώθηκε από την απόφαση. Έξω από το γραφείο του ανακριτή περίμενε τον Π. Μαυρίκο η μητέρα του η οποία φώναξε “Έλαμψε η αλήθεια και το φως το παιδί μου ειναι ελεύθερο. Η δικαιοσύνη έλαμψε γιατί τον ξέσκισαν όλοι επειδή είναι φτωχός”.

 

O Mαυρίκος “δίνει” τον Μουσσά στον ανακριτή! “Είχε ερωτική σχέση με την Διευθύντρια Επικοινωνίας της ΕΥΔΑΠ. Μιλούσαν για ΜΑΣΑΖ και άλλα πράγματα…” – ΔΕΙΤΕ αναλυτικά τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι…

mavrikos
“Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας” , φέρεται να ισχυρίζεται στην απολογία του ο εκδότης Π. Μαυρίκος .

“Ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης. Είμαι θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ” ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή όπου απολογείται χωρίς την παρουσία δικηγόρου. ” Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθύνομενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν” λέει χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας

“Είμαι εντελώς ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλουσα και τους δυο συγκατηγορούμενους μου”.

Ο κατηγορούμενος εκδότης επιμένει πως “το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μουσσά στις συνομιλίες του με την ΑΚ σαφώς εν αγνοία μου είτε για να δείξει δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να εντυπωσιάσει είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του ΑΚ” .

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε και ερωτική σχέση μεταξύ του συγκατηγορούμενου του και την ΑΚ λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Σε πλήθος καταγεγραμμένων συνομιλιών μεταξύ Μουσσά και ΑΚ αποδεικνύεται στενά φιλική έως και ερωτική σχέση, η οποία καταρχάς αποκλείει το ενδεχόμενο εκβίασης σε βάρος της αφού το κλίμα είναι πάντοτε εύθυμο , οικείο και χαλαρό και επιπλέον η τόσο ιδιαίτερη μεταξύ τους σχέση καταρρίπτει το σενάριο μιας εκβιαστικής προσέγγισης από τον έναν στον άλλον”.

Για να στηρίξει δε τον ισχυρισμό του επικαλείται και τις εξής συνομιλίες:

ΑΚ: Δεν είμαι ξανθιά…..είμαι μελαχρινή

Μουσσάς:Είσαι σέξυ θεία Λόλα

ΑΚ: Χαχαχα….έλα….έλα

ΑΚ: Θα με πας που θα με πας για μασάζ. Τι είπες; ….

Μουσσάς: Δε σε πάω για μασάζ εγώ θα σου κάνω μασάζ αγάπη μου μη μπερδεύεσαι

ΑΚ: Αααααα…Ααααα…..Πονηρούλη, πονηρούλη

Μουσσας: Ξέρω να κάνω και μασάζ

ΑΚ: Ξέρεις να κάνεις και μασάζ μαζί με όλα τα άλλα;

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος υποστηρίζοντας πως η συναλλαγή ήταν νόμιμη επικαλείται και το γεγονός πως η εταιρεία του πληρώθηκε την ημέρα της σύλληψης του.

“Η κατηγορία για τη δήθεν εκβίαση πλήρως διακωμωδείται από το γεγονόςς ότι η ΕΥΔΑΠ πλήρωσε όλα τα τιμολόγια τη Δευτέρα 22.2 .16, δηλαδή την ημέρα της σύλληψης. Αν δηλαδή η ΑΚ και το τμήμα δίωξης εκβιαστών είχαν πεισθεί ότι εγώ είμαι εκβιαστής και δεν ήταν κατασκευασμένη η όλη υπόθεση, τότε γιατί δεν ενημέρωσαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ να μην πληρώσει τα τιμολόγια και μάλιστα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, αλλά να επιδιώξει πληρωμή είτε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα ελιτε με παράδοση επιταγής…; Η συναλλαγή ήταν νόμιμη”.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι η εφημερίδα του στηρίζει το δεξιό χώρο και δεν θα μπορούσε ποτέ να υποστηρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να επιτίθεται στη ΝΔ που είναι μείζονα αντιπολιτεύση.

Όσον αφορά στις συνομιλίες για τα ΕΛΠΕ ο Μαύρικος ισχυρίζεται πως : “Ο Μουσσάς αναφέρει τα ελληνικά πετρέλαια που δίνουν 50.000 ευρώ το χρόνο εννοώντας το προφανές, ότι τα χρήματα αυτά αφορούν διαφημιστικές καταχωρήσεις βάση σύμβασης. ….Ουδέποτε αυτή η εταιρεία έχει καταγγείλει οτιδήποτε. Η αναφορά του Μουσσά: “Να μην είναι 100.000 ευρώ το χρόνο” είναι μια απλή ευχή ότι θα μπορούσαν να δίνουν και παραπάνω ή οποία επίσης καταρρίπτει και το σενάριο της εκβίασης”.

Πάντως , ο συνήγορος του εκδότη Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε την διαδικασία της απολογίας χωρίς την παρουσία υπερασπιστή , ως παράνομη και αντισυνταγματική .

 Αρνείται τις κατηγορίες ο Μουσσάς

“Αβάσιμες και παντελώς ανυπόστατες ” χαρακτήρισε τις κατηγορίες για εμπλοκή του στην υποθεση εκβίασης ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουσσάς απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή.

“Αρνούμαι τις βαρύτατες κατηγορίες ως απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες, οι οποίες στηρίζονται μόνο στη <μεθοδευμένη> μήνυση της μοναδικής μάρτυρας” φέρεται να είπε στην πεντάωρη απολογία του υποστηρίζοντας ότι η επικοινωνία και οι διάλογοι που καταγράφονται στη δικογραφία έγιναν στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας . Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως επεδίωκε να εξασφαλίσει διαφημίσεις για τα έντυπα που συνεργαζόταν χαρακτηρίζοντας την ενέργεια του αυτή θεμιτή.

Αναφερόμενος στις ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες ο ίδιος φέρεται να ακούγεται να απειλεί την καταγγέλλουσα βάζοντας στο στόχαστρο το ανήλικο παιδί της, ο κατηγορούμενος φέρεται είπε : <Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επιδίωξη απειλής για το παιδί, πολύ περισσότερο αφού υπήρχε πολυετής γνωριμία. Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομαγνητοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της>.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ο τρίτος κατηγορούμενος Χρήστος Φράγκος αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση υποστηρίζοντας οτι είναι αθώος.

Advertisements