Αποτέλεσμα εικόνας για συλλογισμένος, logo

«Νομίζω ότι κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πόσο στημένο είναι το παιχνίδι και προς τα που πηγαίνει. Αν και, δεν πιστεύω ότι έχουν ένα σχέδιο για την Ελλάδα. Έχουν καμιά δεκαριά στα συρτάρια τους έτσι ώστε όταν δε τους βγαίνει το ένα, ενεργοποιούν το άλλο. Αυτό ήδη το κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν. Και θα έλεγα ότι το κάνουν από τον καιρό της πρώτης Τρόικας (1824, το πρώτο Δάνειο από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής).
Όπου βρεθώ κι όπου σταθώ υπενθυμίζω σε όλους ότι αν είναι να σωθεί η Ελλάδα, θα χρειαστούν δίκτυα αυτοδιαχείρισης και αυτοοργάνωσης σε όλη την Επικράτεια. Αυτό προϋποθέτει πολυεπίπεδη προετοιμασία αλλά μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγους μήνες σε ικανοποιητικό βαθμό αν υπάρξει καλή θέληση και κινητοποίηση των πολιτών.

Μέσα σε όλα, θεωρώ ζωτικής σημασίας να υποστηρίξουμε όλοι όσους πολίτες βρίσκονται στον δρόμο αυτή την εποχή και αντιδρούν.

Ναι, ξέρω, θα μου πείτε πολλοί τώρα θυμήθηκαν τις κινητοποιήσεις που θίγονται τα συμφέροντα τους. Έχετε δίκιο, ειδικά οι δικηγόροι που γνωρίζουν απέξω κι ανακατωτά τους νόμους θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει προ πολλού, να είχαν κατέβει στις πλατείες όχι μόνο για το ασφαλιστικό αλλά και για το Σύνταγμα το ίδιο, για το πολίτευμα.

Δεν συνέβη. Ας δείξουμε κατανόηση κι ας τους υποστηρίξουμε οι υπόλοιποι τώρα όπως και όλους τους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Και εξίσου σημαντικό: ας σταθούμε δίπλα στους αγρότες. Μην ξεχνάμε ότι χωρίς αυτούς, και Ευρώ να έχουμε στο πορτοφόλι, δεν θα έχουμε ούτε ψωμί, ούτε φρούτα, ούτε όσπρια, ούτε λαχανικά στο τραπέζι μας. Είναι ιερή η έντιμη αγροτική εργασία, ιερή και δύσκολη.

Και μια πρόταση σε όσους έχουν στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στα χωριά τους ενώ οι ίδιοι μένουν στις πόλεις άνεργοι ή απλήρωτοι: γυρίστε στα χωριά σας και αρχίστε να καλλιεργείτε! Τί περιμένετε;;;

Μακάρι να είχα κι εγώ μερικά στρέμματα!»

Μια απογοητευμένη αλλά αποφασισμένη αναγνώστρια

Advertisements