ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟ 2011 ΚΥΡΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ;ΛΑΜΟΓΙΑ-ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Οι ίδιοι που σας αποθέωναν όταν κάνατε κινητοποιήσεις παρέα με τον Παπανδρέου για να γκρεμίσετε τον Καραμανλή, σας αποκαλούσαν ελεεινά λαμόγια το 2011. Ναι, όταν ο Παπανδρέου είχε γίνει πρωθυπουργος και μείωνε τις συντάξεις κατά 40%. Και έδινε δισεκατομμύρια δάνεια στους νταβατζηδες.

Σήμερα, σε αποθεώνουν ξανά για να ρίξεις τον Τσίπρα. Τώρα που αρχίζουν να πληρώνουν οι Ψυχάρηδες, οι Μπόμπολες και οι Παπασταύροι για πρώτη φορά στην ιστορία.

 

 

Επειδή λοιπόν δεν είμαστε χρυσόψαρα:

•Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι αγρότες έπαιρναν επιδότηση και αποζημίωση και ξαφνικά η πεθερά (με διαφορετικό επώνυμο, η οποία δεν ήξερε να οδηγεί), αγόραζε ΒΜW , διότι έμενε με την κόρη και μάζευε τόσα χρόνια τη σύνταξη του ΟΓΑ ?

•Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι κτηνοτρόφοι έπαιρναν επιδότηση για διπλομετρημένα κοπάδια και έχτιζαν σπίτια ή ενοικιαζόμενα δωμάτια στα νησιά ?

•ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΛΕΓΘΟΥΝ ? ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ? ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ?

•Λάρισα, η πρωταθλήτρια των Καγιέν

•Οτι η Ελλάδα είναι, κατά κεφαλήν, η πρώτη χώρα, παγκοσμίως, στους ιδιοκτήτες Καγιέν ήταν γνωστό. Όχι όμως και ότι η απόλυτη πρωταθλήτρια στη συγκεκριμένη… επίδοση είναι η Λάρισα, όπως αποκαλύπτει σε ένα -κατά τα άλλα- μελαγχολικό στις διαπιστώσεις του άρθρο ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις, πρώην επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου. Η πρωτεύουσα των πόρσε καγιέν δεν είναι λοιπόν ούτε το Λονδίνο, ούτε η Νέα Υόρκη, αλλά η Λάρισα, μια πόλη 250.000 κατοίκων, «γεγονός που έχει μετατραπεί σε προσφιλές θέμα συζήτησης στην Στουτγγάρδη, το λίκνο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας» γράφει ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις στο περιοδικό του βρετανικού πανεπιστημίου Γουόρικ όπου και διδάσκει.

•Ο καθηγητής επισημαίνει το αυτονόητο: Ότι το συγκεκριμένο ρεκόρ είναι μάλλον περίεργο για μια αγροτική περιοχή, πόσω μάλλον εάν κανείς αναλογιστεί ότι ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά ανθηρός μπορεί να χαρακτηρισθεί, δεδομένου ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί μόλις το 3,2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (στοιχεία 2009) από 6,65% που ήταν το 2000 ενώ τα κονδύλια και οι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστούν περίπου το μισό του εθνικού αγροτικού εισοδήματος.

•»Πριν από ένα – δυο χρόνια ο αριθμός των Πόρσε Καγιέν που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα, ήταν μεγάλύτερος από τον αριθμό των Ελλήνων που δήλωναν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ και πλήρωναν τους αντίστοιχους φόρους», υπογραμμίζει ο κ. Πολεμαρχάκις, επισημαίνοντας ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί περίπου στο κόστος αγοράς του πολυτελούς οχήματος.

EΘNOS 25 10 11
https://olympiada.files.wordpress.com/2016/01/20160125120947.jpg?w=596&h=785
από τον  geoathanas
Advertisements